Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: smed skrivet 16 sep-08 kl 16:05
-
Hej!
Jag har nu fått för mig att börja göra äppelmust och har då kommit på att det tar en jäkla tid att göra det med den gamla centrifugen jag har. Gör normalt sett 3-4 Liter på en timme, men maskinen är säkerligen mer än 20 år gammal. I de lokala butikerna finns det två sorters centrifuger, en som har en lite svagare motor och en som har en starkare. Priset mellan dessa skiljer sig med 500 kr. Funderar nu över vilken jag ska köpa och spelar motorns styrka stor roll? Jag kan även nämna att den billigare maskinen är av märket OBH-Nordica och den dyrare är en Philips. Eller finns det någon centrifug av nåt annat märke som är bättre lämpad?
MVH//
smed
-
Jag hade också tänkt köpa en råsaftscentrifug och själv är jag en sådan person att jag gärna läser lite tester innan jag köper något. Kolla här:http://www.icakuriren.se/ArticlePages/200708/22/20070822132441_Icak810/20070822132441_Icak810.dbp.asp
Den som vann har min kompis. Hon är jättenöjd med den, så det blir den vi ska skaffa, fastän den var dyrast!
-
Tackar för recensionen, den är till stor hjälp :). Dessutom blev den modellen jag mest funderat på att köpa bäst i testet :D.
MVH//
smed
-
När jag mustar lite bara för att ha till frukost brukar jag riva äpplen grovt och lägga i en duk och vrida ur och får lätt en halvliter must ur en vridning. Då river jag äpplena i matberedaren och när den är full pressar jag. Tar max fem minuter.
-
Vad är det för sorts duk ni använder när ni vrider ur musten? En halvliter på 5 minuter :o
-
Funkar med en gles väv av bomull eller polyester. Typ rutvävda vikblöjor.
-
Jag använder kasserade lakan. Det kan vara lite svagt, men håller förvånandvärt bra för att vrida allt man orkar. Kom ihåg att blöta tyget innan du börjar bara, annars kommer en del must sugas upp i tyget.