Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: betsla skrivet 07 sep-08 kl 18:39
-
Japp, frågan lyder som rubriken...
Det känns onödigt att fylla en hel frysbox med fryst färdig saft, därför undrar jag om man kan frysa vinbärsbladen för att sen i vinter göra saft av dem? Borde väl gå va?
-
Japp, frågan lyder som rubriken...
Det känns onödigt att fylla en hel frysbox med fryst färdig saft, därför undrar jag om man kan frysa vinbärsbladen för att sen i vinter göra saft av dem? Borde väl gå va?
Skulle väl kunna fungera. Jag har frusit fläderblommaor och gjort saft på senare. Det gick jättebra.
Kan du inte testa att frysa lite nu, bara ett par dagar eller så, och göra saft bara för att kolla om det går. Då kan du ju plocka av resen av bladet och frysa in till vintern, när du vet hur det gick!
-
Ah, smart... (skyller bristen på hjärnceller på grav. och amning)!
-
Ah, smart... (skyller bristen på hjärnceller på grav. och amning)!
Ha ha ha!!! Jag körde med amningsdumhet länge och väl! Men det funker dåligt nu när minstingen är 9 år...
-
Det sägs väl att man helst ska plocka blad kring midsommar men är man sent ute så är man :D
-
Det sägs väl att man helst ska plocka blad kring midsommar men är man sent ute så är man :D
Äh, jag gjorde saft förra veckan på bladen och smaken får duga! =)
-
Hej!
Jag har aldrig gjort saft av vinbärsblad. Däremot så fryser jag in svarta vinbär och blad och kokar juice under vintern. Hur är receptet när man enbart använder bladen?
Skum