Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: mag skrivet 27 aug-08 kl 17:53
-
Äter ni den bara som tillbehör, eller vad gör nì?
Jag har en stor burk surkål som jag inte riktigt vet hur jag ska äta upp.....vore trevligt med lite alternativ.
-
Äter bara upp det som tillbehör, det är väl gott ???
-
Hacka den fint och blanda i potatismos !! Underbart gott till det mesta.
Fräs lök och ett skivat syrligt äpple, blanda i surkålen och låt koka ihop. Mums mums !!
Annars kan man göra en god soppa, fräs lök, vitlök och äpple, blanda i surkålen, en burk krossade tomater, en sked tomatpuré och lite buljong. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop en stund och njut med gott bröd.
Gör man egen surkål vill man kanske helst äta den kall för att inte ta död på de nyttiga mjölksyrebakterierna, men använder man konserverad kål spelar det ingen roll eftersom den ändå är steriliserad i sin burk.
-
Tack, Vitis! Precis såna tips som jag var ute efter. :P
Gillar att variera maten jag äter, så att äta surkål som tillbehör endast kändes för trist. Ska prova alla dina förslag. Tack och bock!
-
Era tokar, man ska ha det på mackan så klart!
-
Om man ändå nu vill värma upp surkålen, så passar den bra att ha i rödbetssoppa. Koka Rödbetsstavar, kanske lite lök om man vill, ha i surkål lagerblad å kanske hela pepparkorn... passar bra med gräddfil om man gillar det.
-
Om man ändå nu vill värma upp surkålen, så passar den bra att ha i rödbetssoppa. Koka Rödbetsstavar, kanske lite lök om man vill, ha i surkål lagerblad å kanske hela pepparkorn... passar bra med gräddfil om man gillar det.
Tack för tips, har en halv burk surkål i kylen, massor av rödbetor och lök, och en liten hink turkisk youghurt. Middan imorrn är nog räddad. :)
-
Fläsklägg, rabbemos och surkål, sen klarar man sig ett bra tag, orkar arbeta,( helst utomhus).
-
Eller blanda det i piroger. En fyllning av kokt råris och surkål är jättegott! Degen kan man göra av mjöl och smör eller om man inte vill ha animaliska produkter går det bra att göra en deg med mjöl och vatten som man knådar smidig och kavlar tunt. då blir det lite mer karelska piroger stuk medans smördegen blir fet frasig och festlig.