Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Ann-Louise skrivet 18 aug-08 kl 10:39
-
Finns det någon vännlig själ där ute som kan hjälpa mej med ett recept på krusbärs saft?Har mysiga röda krusbär som har legat å väntat i frysen sedan förra sommaren.Har hittat massor av recept men då är det alltid en blandning av andra bär med och jag vill ha ren krusbärs saft!/Ann-Louise
-
Jag brukar göra ren krusbärssaft men har inget speciellt recept för den. Jag följer ett allmänt saftrecept.
Om bären är det minsta omogna har dom en tendens att geléa sig så man får ta lite mer vatten i koket än till andra bär.
5 dl vatten / kg krusbär.
Koka bären mjuka ca 10 min. Kläm och mosa dem lite med en slev under tiden,
Häll i saftsil och låt rinna av.
Mät upp saften och höll den i en gryta. Låt den koka upp. Tillsätt 1/2 kg socker för varje liter saft.
Rör tills sockret löst sig. Koka upp. Ta bort skummet på ytan. Om saften inte ska frysas eller "konserveras" tillsätt konserveringsmedel ex. 1/2 tsk flytande atamon/ liter saft. Buteljera. Klart.
-
Låter kanon gott och verkar väldigt enkelt,funkar det att använda saft maja tro?