Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Nying skrivet 10 aug-08 kl 18:20

Titel: Getgrädde?
Skrivet av: Nying skrivet 10 aug-08 kl 18:20

Hur ter sig getgrädde och hur mycket får man ut i förhållande till arbetsinsatsen? Är den vispbar eller bara som kaffegrädde?  ??? Med andra ord - är det värt att försöka nosa reda på någon gammal separator och är det något särskilt man skall tänka på i såfall?

//M
Titel: SV: Getgrädde?
Skrivet av: Gruff skrivet 10 aug-08 kl 19:11
Att den är komplett   ;) Och om det finns ny o-ring att få tag på till klockan.

Absolut bästa vaniljsåsen får man om man häller grädde över sina kefirgryn 24 timmar, silar och har i vanilj och lite socker. Fräscht och inte alls tungt i magen. Fast, man blir lite tyngre RUNT magen förstås  :-[

Jag har aldrig hårdvispat grädde. Jag gillar inte ens gräddtårta  :-[ Men ett generöst fluff till jordgubbarna har jag allt åstadkommit.

Tja, inte skulle jag vilja vara utan grädden till svampen i höst i.a.f. Jag är glad åt min separator.