Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Nying skrivet 10 aug-08 kl 18:20
-
Hur ter sig getgrädde och hur mycket får man ut i förhållande till arbetsinsatsen? Är den vispbar eller bara som kaffegrädde? ??? Med andra ord - är det värt att försöka nosa reda på någon gammal separator och är det något särskilt man skall tänka på i såfall?
//M
-
Att den är komplett ;) Och om det finns ny o-ring att få tag på till klockan.
Absolut bästa vaniljsåsen får man om man häller grädde över sina kefirgryn 24 timmar, silar och har i vanilj och lite socker. Fräscht och inte alls tungt i magen. Fast, man blir lite tyngre RUNT magen förstås :-[
Jag har aldrig hårdvispat grädde. Jag gillar inte ens gräddtårta :-[ Men ett generöst fluff till jordgubbarna har jag allt åstadkommit.
Tja, inte skulle jag vilja vara utan grädden till svampen i höst i.a.f. Jag är glad åt min separator.