Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Mata skrivet 07 aug-08 kl 19:29
-
Hur gör man?
-
Det är väl bara att syra grädde ???
-
Det finns ganska många olika metoder och recept, men jag skulle vilja höra från någon som själv gör det och hur det blir.
-
jag brukar sätta grädde varmt så den syrar sig sedan använder jag den som creme fraich och jag tycker det blir bra
-
Men i creme fraiche är det ju yoghurtkultur. Om man sätter grädde bara så där så blir det väl mer filmjölksmak, eller?
Och den blir väl rätt tjock.
Jag tänkte att man kanske skulle göra som när man gör yoghurt, men med mycket grädde. Hur låter det?
Sen kanske man skulle pastörisera grädden innan också...?
Ja, det är väl bara och testa då...
-
jag brukar göra filmjölk också men tycker att när jag gör på grädde blir smaken mildare, ja den blir tjock men jag brukar vispa upp den lite vilket jag tycker fungerar bra jag har aldrig använt yoghurt kultur så det vet jag inget om men blir det bra så skriv det.
-
Den getgrädden jag syrar till smör blir tjock som rörd creme fraische (hur fan stavar man?) :-[
-
Den getgrädden jag syrar till smör blir tjock som rörd creme fraische (hur fan stavar man?) :-[
fräskräm
-
Ja just det! ::)