Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Nettus skrivet 20 jul-08 kl 12:55

Titel: Sur- och sötkörsbär
Skrivet av: Nettus skrivet 20 jul-08 kl 12:55
Är det bara surkörsbär som funkar att använda till saft och sylt? Och i så fall varför inte sötkörsbär?  ???
Titel: SV: Sur- och sötkörsbär
Skrivet av: Vitis skrivet 21 jul-08 kl 22:57
För att dom inte innehåller tillräckligt med syra. Blandar du sötkörsbär med socker och kokar ihop till sylt eller saft kommer det inte att smaka speciellt mycket, bara en fadd, platt, kvalmig smak. Möjligen kan man tillsätta citronsyra eller liknande för att balansera det hela men det ska vara riktigt sura och kärva bär för att det ska bli nåt bra av det hela.

Söta körsbär duger bara till att äta färska som dom är.
Titel: SV: Sur- och sötkörsbär
Skrivet av: Nettus skrivet 22 jul-08 kl 12:49
Tack för det snabba svaret! Då har jag saken klar för mig! Men man kan ju göra körsbärspaj... *dregel*
Titel: SV: Sur- och sötkörsbär
Skrivet av: Nettus skrivet 02 aug-08 kl 13:57
Men vad kan man använda sötkörsbär till? Förutom att stoppa direkt i munnen...