Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Nettus skrivet 20 jul-08 kl 12:55
-
Är det bara surkörsbär som funkar att använda till saft och sylt? Och i så fall varför inte sötkörsbär? ???
-
För att dom inte innehåller tillräckligt med syra. Blandar du sötkörsbär med socker och kokar ihop till sylt eller saft kommer det inte att smaka speciellt mycket, bara en fadd, platt, kvalmig smak. Möjligen kan man tillsätta citronsyra eller liknande för att balansera det hela men det ska vara riktigt sura och kärva bär för att det ska bli nåt bra av det hela.
Söta körsbär duger bara till att äta färska som dom är.
-
Tack för det snabba svaret! Då har jag saken klar för mig! Men man kan ju göra körsbärspaj... *dregel*
-
Men vad kan man använda sötkörsbär till? Förutom att stoppa direkt i munnen...