Alternativ.nu
Djur => Andra fjäderfän => Ankor och myskankor => Ämnet startat av: naala skrivet 14 jul-08 kl 09:16
-
När ägget skall kläckas,spelar det ngn roll vilken sida som är uppåt?
vilken kläckare rekommenderas? Jag anv en från willab-den kokade min ägg efter ca 3v!
så det blir aldrig mer en billig variant...
-
De sista dygnen ska du ju inte vända äggen så det blir ju helt sonika den sida som sist ligger uppåt som ällingen kommer att vända sig mot och ta sig ut igenom.
-
Jag hade inte valt en kläckare till mina myskisar, det är dömt att misslyckas. De ger bäst resultat under en ankmamma. Jag brukar få ut alla utom ett ägg då det gäller myskisar. I kläckmaskin får man väldigt liten prosent, tror inte ens det är40 %, ankorna är svaga, överlever inte till slutdatum, kan inte klara att ta sig ut själv, och blir mer kännsliga......
Min pappa har haft storskaligt kläckeri, lade typ in 3000 ägg i veckan, kläckte åt andra. Han använde många knep men utan vettigt resultat. Många ville ha kläckt men fick dåliga resultat, trots att majoriteten av äggen var befruktade. Välj ankmamma, i alla fall de sista 2 veckorna.
-
Jag hade inte valt en kläckare till mina myskisar, det är dömt att misslyckas. De ger bäst resultat under en ankmamma. Jag brukar få ut alla utom ett ägg då det gäller myskisar. I kläckmaskin får man väldigt liten prosent, tror inte ens det är40 %, ankorna är svaga, överlever inte till slutdatum, kan inte klara att ta sig ut själv, och blir mer kännsliga......
Min pappa har haft storskaligt kläckeri, lade typ in 3000 ägg i veckan, kläckte åt andra. Han använde många knep men utan vettigt resultat. Många ville ha kläckt men fick dåliga resultat, trots att majoriteten av äggen var befruktade. Välj ankmamma, i alla fall de sista 2 veckorna.
Vem har nämnt myskisar?
anv dessutom kläckare efterom jag inte ar ngn ankmamma!
-
Du behöver inte vara spydig. Du har skrivit en fråga under ankor och myskankor, personen innan mig skriver om ällingar, så jag tar changsen att det är myskiskar du har. Var mer tydlig nästa gång.
-
Jag har inga problem med att kläcka ankägg i kläckaren. För att få bästa resultat tar man ut äggen 3 ggr/dygn och doppar dem i ljummet vatten för att efterlikna mammans badande. När hon kommer tillbaka till boet är hon fuktig i fjädrarna och äggen drar till sig vätan. Då händer det en kemisk process som gör skalen lättare för ungen att ta sig ut igenom. Hos mig kläcks alla ankor som skulle kläckas. Jag har bättre resultat i kläckaren än vad ankorna själva har.
-
Ja kanske med andra anksorter men inte med myskankor. Jag lyckas inte få ut mer än kanske 30 %, 90 % om jag hjälper dem. Men under mamma får jag 98 %.
Pappa har haft väldigt storskaligt kläckeri och han hade samma problem.
-
...personen innan mig skriver om ällingar, så jag tar changsen att det är myskiskar du har.
Alla olika sorters ankungar kallas väl ällingar?! ::)
-
Japp.
(spydigt tyckte jag nog inte alls att kommentaren var, det är några grader vassare, och frågorna som ställdes var helt i sin ordning....tycker jag alltså)
-
Glömde att jag har kläckt myskägg i kläckaren av misstag men med bra %. Hade fått med 2 ägg av misstag en gång och bägge kläcktes och blev till 2 vackra damer. Så om man tar ut myskäggen och doppar dem 3 ggr/dygn i ljummet vatten så borde det inte var nåt problem att kläcka dem alls.