Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: tivedstroll skrivet 07 jul-05 kl 12:25

Titel: Ägg&mjölkfria frasvåfflor
Skrivet av: tivedstroll skrivet 07 jul-05 kl 12:25
Ägg&mjölkfria frasvåfflor

Experimenterat fram idag & igår :)

Blir ca. 6-7 laggar

1,5 dl sojamjöl (använde Saltå kvarns KRAV-märkta, men det bör nog gå med andra med)
0,5 dl rapsolja
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl Saltå kvarns vetemjöl (eller Änglamarks)
1 dl Saltå kvarns grahamsmjöl (eller Änglamarks)
ca 4,5 dl mineralvatten


Blanda rapsolja och sojamjöl noga
Blanda alla torra ingredienser
Rör växelvis vatten och mjölblandning i sojablandningen - tills det blir en slät klumpfri smet
Låt den inte stå för länge!

Hetta upp ett våffeljärn & pensla laggen väl första gången och lite också mellan varje våffla!
(jo, även ett teflonbelagt elektriskt våffeljärn behöver smörjas! förslagsvis med samma rapsolja som i smeten :) ...)
Lägg på ca 3/4 - 1 dl smet och bred ut den något.

Grädda våfflorna i 1-2 minuter tills de är ljust guldfärgade och lätta och torra
Lägg dem på galler så håller de sig frasiga - ett tag i alla fall
Godast nygräddade!