Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: port513 skrivet 05 jul-08 kl 21:40
-
Fick hem 2 påsar kefirkultur från www.hjemmeproduktion.dk och har gjort en första sats av kefir.
Efter att jag silat den så fick jag något liknande keso kvar i silen, ganska små klumpar så att säga. Är det detta som är kefirgryn eller vad är det jag fått kvar i silen?
Man kanske inte kan få kefirgryn från denna sats, är så fallet så efterlyser jag någon vänlig själ som kan tänkas skicka ett gäng till mig så att jag kan fortsätta min produktion av denna goda kulturmjölk.
/Henke
-
Om jag har förstått såna pulverkulturer rätt, så får du inte kefirgryn från användningen av dom. Utan för att få kulturen att leva vidare, föröka sig och kunna syra kontinuerligt, måste du få tag på kefirgryn. Hade jag inte precis fått nya gryn som ännu inte har förökat sig, hade du kunnat få av mig. Men det är många här som har gryn hemma.
-
Då vädjar jag till någon snäll person att skänka mig kefirgryn till en rimlig kostnad.
För jag vill ju inte sluta med denna finfina kulturmjölk ;)
/Henke
-
Är det semester eller finns det inga kefirgryn att få tag på i Sverige längre?
/Henke
-
Det är "jättesemester"! 8) Det tog mig flera veckor att få tag på mina. Men pm:a mig ifall du inte har fått tag på några om ett par veckor. Då har nog mina förökat sig tillräckligt.
-
Ska göra så, just nu fungerar frystorkade kulturen helt ok.
Fick hem en sats med mjölksyrekultur (också frystorkad) så jag har satt en sats med creme fraiche nu också, ska se om jag lyckas med det också.
Du råkar inte veta ett bra ställe där jag kan hitta vettiga jäsningskrukor? www.hjemmeproduktion.dk har ju men frakten hit kostar över tusenlappen vilket blir lite väl dyrt.
/Henke
-
Han på kvarnspecialisten.se har krukor. Men han har tyvärr slutat att ta in de riktigt stora. Så dom stannar vid 10 liter.
-
Manuell beställning där?
/Henke
-
Svarar på mail.......förr eller senare. Eller så ringer man.