Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Eufemia skrivet 05 jul-08 kl 19:54
-
En enkel fråga; om jag har fryst kött som jag tagit fram, tinat och malt till köttfärs, kan jag då frysa färsen eller måste jag tillaga den direkt?? ???
-
Du bör tillaga den, den har ju varit fryst. Oavsett form.
-
Misstänkte det....tack.
-
Skitsnack detta med att återfrysa, det går bra om det males kallt, och fryses snart.
Sedan hänger det på vad du vet om köttet, är det köpt fryst, hur många ggr har det tinats, om du har köpt det "färskt", har det varit fryst.
Tar du upp en bit kött från frysen, tinar det, så det går att mala, går det mycket fint.
ICA fuskade, de fuskade genom att luras, men de sålde inget som folk blev sjuka eller dog av.
-
Ok! Nu har jag tid att tillaga allt idag när det regnar så fint ute!
Köttet är köpt färskt av en granne, nerfryst här. Aldrig omfryst.
-
jag har malt kött som varit fruset. och sen frusit färsen.