Alternativ.nu
Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: Gurkan4 skrivet 01 jul-08 kl 21:22
-
Mitt första försök att odla minislanggurka har fallit väl ut. Även om det bara är ett gurkämne som blivit gurka än så länge så är det i alla fall en gurka på plantan!
Fast sen insåg jag en sak, hur vet jag att gurkan är klar att skördas?
just nu är den rätt så stor och fyllig men inte riktigt helt slät, lite "taggig" på utsidan... Kan någon hjälpa mig med det här så vore det schysst!
-
Tycker du den ser tillräckligt stor ut så ta den ! Att plocka frukterna stimulerar plantan att sätta nya frukter ... dessutom är små gurkor mycket godare än stora.
ÄT !!!
-
då provar vi det helt enkelt =D
Tack!
-
Fördelen med gurkor är att man kan skörda dem hur tidigt som helst.
-
När gurkan är klar är den rundad i yttersta änden. :) Men man kan ta den innan dess också.
-
En gurkfråga till nån som kan.
I början av sommaren växte mina växthusgurkor alldeles jättemycket. Alltså mycket blad, men även smågurkor och några stora. Tog då bort en hel del blad för jag tyckte att det blev för fuktigt och smågurkorna började mögla. Har också hållit på att vädra ordentligt, så nu möglar dom inte. MEN: Jag tycker att dom har som slutat växa!? Det är mycket smågurkor, men det går jättesakta och dom liksom torkar istället. Hur mycket ska man egentligen vattna? SKA dom ha superfuktigt? Eller: Tog jag bort för mycket blad? ??? ??? ???
Och till sist: Vad gör jag åt det? (Jag har tomater i samma växthus och dom verkar trivas.) Tack på förhand! :)
-
Gurkor vill ha jättemycket vatten, mycket mer än tomater så prova att ge dem det.