Alternativ.nu
Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: Storky1 skrivet 11 jun-08 kl 12:32
-
Vid slakt av mina ungtuppar har jag alltid hängt dem i fötterna, ourtagna med skinnet kvar och sedan styckat ur bröstkött och benklubbor. Nu fick jag höra av någon att fågel ska hängas med huvudet upp, ööööö ???
Är det någon som kan reda ut detta åt mig, spelar det någon roll vad som är uppåt. Det känns lite äkligt att binda dem i den blodiga halsen (jag hugger huvudet av slaktdjuren)
Ibland tycker jag att köttet kan ta smak av något och har fått för mig att det kanske är krävan som goftar av sig på något vis. Bör de flås innan de hängs, eller?
-
Har inte hunnit få så stor erfarenhet av slakt men min "mentor" har lärt mig att jag ska ta ur dem; via halsen, och plocka dem ren från fjädrar. Om de ska hängas (unga djur behöver ej hängas) så är det "uppochner".
-
Vill bara poängtera att jag inte tar reda på hela slaktkroppen utan bara vissa utstyckade delar vilket gör att jag inte hittills i alla fall tagit ur kroppen alls.
Hedemora har så liten kött ansättning på kroppen att jag inte tyckt att det varit värt arbetsinsattsen att behöva ta ur och avfjädra den.
-
Oki. Inte mkt kött på islandshöns heller. Inte alltför jobbigt att plocka ur ändå.