Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Skågedalen skrivet 06 jun-08 kl 09:41
-
Tja...!
Nu har jag gjort det igen.. jag påbörjade att tillaga något och har inte riktigt stenkoll på hur man slutför det...
Jag har lagt saltrulle i lag i ett par dygn och ska tillaga det idag tänkte jag för att äta till Rotmos... men läser i recept att det ska blötläggas.. Men hur lång tid då?
Antar att man lägger den i vattenlag ett par timmar och sen så kokar man den? eller har jag helt fel?
Tacksam för svar...
mvh
-
Nevermind!
hittade informationen.. Konstigt att det alltid är så.. så fort man har frågat så hittar man det...
:P
tack endå..
-
Får vi också veta? Kanske någon mer som vill prova, menar jag ;)
-
Självklart
http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=33607
Men det stod att det skulle ligga i blöt i ett par timmar, men jag tror det hade räckt med bara 1 timme...
Blev lite smaklös.. men rotmoset till blev bra iaf :D
-
Tack! Hade du hemrimmat?
-
Japps hittade nån lag som skulle kokas med 1 liter vatten och 1 dl salt.. dvs 10%.
Skulle kanske ha haft mer salt eller låta det ligga längre.. men var ju sugen på att prova :D har ju en saltrulle till i frysen så jag får väl prova med den snart igen