Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Skågedalen skrivet 06 jun-08 kl 09:41

Titel: Saltrulle... Blötläggning?
Skrivet av: Skågedalen skrivet 06 jun-08 kl 09:41
Tja...!

Nu har jag gjort det igen.. jag påbörjade att tillaga något och har inte riktigt stenkoll på hur man slutför det...
Jag har lagt saltrulle i lag i ett par dygn och ska tillaga det idag tänkte jag för att äta till Rotmos... men läser i recept att det ska blötläggas.. Men hur lång tid då?
Antar att man lägger den i vattenlag ett par timmar och sen så kokar man den? eller har jag helt fel?

Tacksam för svar...

mvh
Titel: SV: Saltrulle... Blötläggning?
Skrivet av: Skågedalen skrivet 06 jun-08 kl 10:08
Nevermind!

hittade informationen.. Konstigt att det alltid är så.. så fort man har frågat så hittar man det...

:P

tack endå..
Titel: SV: Saltrulle... Blötläggning?
Skrivet av: Gruff skrivet 07 jun-08 kl 13:23
Får vi också veta? Kanske någon mer som vill prova, menar jag  ;)
Titel: SV: Saltrulle... Blötläggning?
Skrivet av: Skågedalen skrivet 07 jun-08 kl 16:49
Självklart

http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=33607

Men det stod att det skulle ligga i blöt i ett par timmar, men jag tror det hade räckt med bara 1 timme...
Blev lite smaklös.. men rotmoset till blev bra iaf :D
Titel: SV: Saltrulle... Blötläggning?
Skrivet av: Gruff skrivet 07 jun-08 kl 16:56
Tack! Hade du hemrimmat?
Titel: SV: Saltrulle... Blötläggning?
Skrivet av: Skågedalen skrivet 09 jun-08 kl 06:29
Japps hittade nån lag som skulle kokas med 1 liter vatten och 1 dl salt.. dvs 10%.
Skulle kanske ha haft mer salt eller låta det ligga längre.. men var ju sugen på att prova :D har ju en saltrulle till i frysen så jag får väl prova med den snart igen