Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: fao-79 skrivet 20 maj-08 kl 12:23
-
Är det någon som vet var jag kan få tag på Nigari (magnesiumklorid till att tillverka tofu)? Jag har provat att använda vinäger, men jag gillar inte smaken och vill jättegärna pröva nigari. Men alla sidor jag hittar ligger i USA och har minimiorder så man måste beställa en hel livsförbrukning av saltet.
Så jag börjar tappa modet :'(, men jag hoppas at någon där ute vet var jag kan få tag på en liten påse :D
Mvh, Fatima
-
Hej!
Jag håller också på och letar efter Nigari, men har inte hittat något. Eftersom det var ett tag sedan du skrev det här tänkte jag kolla om lyckan vänt för dig och dina efterforskningar :) Jag hoppas, och att du i sådan fall också känner för att dela med dig av hemligheten till mig. Ha det gott
-
Hejsan!
Jag såg just ditt inlägg och måste tyvärr meddela att jag inte kommit någon vart med mitt nigari-sökande :( Men jag lovar att återkomma om jag hittar det någonstans!
-
Såvitt jag är rätt informerad är det främst i Japan man använder Nigari vid tofu-tillverkning, så ett tips är att kolla i butiker med japanska livsmedel.
-
http://www.naturallygoodfood.co.uk/Condiments/Nigari_Tofu_Coagulant_Sanchi_-_1kg (http://www.naturallygoodfood.co.uk/Condiments/Nigari_Tofu_Coagulant_Sanchi_-_1kg)
mvh,
Stephan
-
Jag använde citron som ystningsmedel när jag gjorde tofu och det blev ingen konstig smak.
Jag skulle testa asiaiska matbutiker ifall jag skulle vilja ha nigari.
-
Det går annars utmärkt att använda gips, kalciumsulfat, det gör man i kina. Ger en lite fastare tofu.
http://taffel.se/artiklar/trend-torsk-pa-tofu
Här finns en vidoe där kalciumsulfat används. http://se.youtube.com/watch?v=3kARjk3k3EY
Och så finns nigari att köpa i tyskland också, dyrt men det finns. http://www.perfektegesundheit.de/shop/advanced_search_result.php?keywords=tofu&x=0&y=0
Säkert kan man få tag på ren magnesiumklorid nånstans i Sverige också, jag skulle testa på färgaffären eller apoteket. Magnesiumklorid i sig är borde vara rätt lätt att få tag på, men det ska vara rent så man vill äta också. http://sv.wikipedia.org/wiki/Magnesiumklorid
-
E511 kanske hjälper till?