Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: beke skrivet 09 maj-08 kl 22:01

Titel: Mat som det är säsong för, hur gör ni?
Skrivet av: beke skrivet 09 maj-08 kl 22:01
Både av miljö och näringsskäl skulle jag vilja äta mer säsongsbetonat. Gäller framför allt grönsaker och frukt.
Hur gör ni?
Jag äter 3-5 frukter om dagen, mest krav-bananer och (italienska) äpplen. Känns som att det bara finns svenska grönsaker och frukter från juni-oktober..
Äter gärna och mycket rotsaker, men allt annat?
Köper mycket fryst, men inte säker på hur miljövänligt det är..

Tacksam för ideer och förslag!
Titel: SV: Mat som det är säsong för, hur gör ni?
Skrivet av: Jojje skrivet 10 maj-08 kl 21:51
Av resursskäl så köper jag inte importerad mat. varför skall man transportera frukt och grönsaker jorden runt när det kan odlas här.
vi får bara lära oss vad vi kan äta, det har folk ju klarat sig på förr i världen.
 Nå. ja. Bananer är ju undantaget, men köp inte avokado som kommer från Nya Zeeland.

Försök att hitta någonstans att odla själv.
Då är det lätt att följa säsongen och man lär sig vad som går att förvara.
Jag vet inte var du bor, men här på landet i dalarna finns det massor med jordkällare som folk inte använder. Får man låna en sådan så är det lätt att spara skörden.
Du kommer att leva väldigt billigt också, det kan jag garantera.