Alternativ.nu
Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: love skrivet 22 apr-08 kl 21:27
-
Jag hittade ganska mycket pepparrot idag när jag grävde upp potatisfåror. Jag tänkte ta vara på den. Finns det nån som har tips på bra förvaringssätt? Nu är jag inne på att riva den och frysa in den, så man kan ta lite när man behöver. Andra metoder? Rivning och torkning kanske?
Tack - Love
-
Ett tips är att du skär den i bitar ca 2-3 cm linda in varje bit i plastfolie lägg sedan alla bitarna i en påse o frys in dem.
När du sedan skall ha pepparotssås eller nåt annat så tar du fram det du behöver och river den fryst tina den inte för då går den ej att riva. Härligt smakar precis som färsk. Jag vet inte hur nogrann du är men ett annat tips tvätta den inte bara torka av den så får du en starkare smak. Jag brukar köpa pepparrot direkt av odlarna i Fjärås otvättad när den kommer till affären så är en del av smaken borttvättad. Fick lära mig detta av en gammal pepparrotsodlare.
Smaklig måltid :)
Trappern
-
Frysning är det absolut bästa. Iaf för längre förvaring. Den kan klara 1-2 månader även i kylen om den förvaras där det är kyligast och mörkast.
Kan iofs också tänka mig att det ska gå bra att lägga in pepparroten i lag. Inget jag har provat dock. Det förändrar ju också smaken en del tror jag.
trapperns inlägg skriver jag under på! förövrigt så är det min bror som driver pepperroten i fjärås numera. :) brukar jobba lite där på sommrarna ibland.
Allt gott
-
tack för svaren. Jag ska köra en plastpåse med småbitar och ta ut och riva när det behövs. Fantastiskt att det här forumet finns; man kan få svar på vad helst man undrar över inom allt som är intressant här i livet på så kort tid!
Love