Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: bock skrivet 16 apr-08 kl 22:16
-
Hur gör man sin egen långfil? Har gjort egen fil tidigare. Lyckades få till långfil en gång utan att veta hur det gick till. Hade bara blandat tre liter komjölk och tre deciliter fjällfil och låtit stå över natten pecis som vanligt. Krävs det någon speciell temperatur?
-
Åh hade precis tänkt fråga samma sak! Skulle det gå om man blandar långfil och mjölk?
-
Visst funkar det ..så brukar jag göra! Lite långfil + vanlig kall mjölk. Sedan är det rumstemperatur som gäller till det gått ihop..efter det in i kylskåpet :) Jag tycker att långfil går snabbare att göra än filebunke och misslyckas mindre ofta...( iaf för mig :-[ )
-
Det måste jag prova! Jag älskar långfil men tycker mindre om att släpa hem alla dessa paket. Hur stor del långfil behövs?
-
Enklast är nog att blanda redan färdig långfil och mjölk, men om man inte har någon långfil då? Hur gör man långfil från första början?
-
Marie, ca: 2%.
Bock, lycka till med att få ett troligt svar på den frågan :-) Man får så många olika svar att man blir rent snurrig :)
-
Tack Gruff! :D