Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: bock skrivet 16 apr-08 kl 22:16

Titel: Långfil
Skrivet av: bock skrivet 16 apr-08 kl 22:16
Hur gör man sin egen långfil? Har gjort egen fil tidigare. Lyckades få till långfil en gång utan att veta hur det gick till. Hade bara blandat tre liter komjölk och tre deciliter fjällfil och låtit stå över natten pecis som vanligt. Krävs det någon speciell temperatur?
Titel: SV: Långfil
Skrivet av: marie_c skrivet 16 apr-08 kl 22:25
Åh hade precis tänkt fråga samma sak! Skulle det gå om man blandar långfil och mjölk?
Titel: SV: Långfil
Skrivet av: Simon skrivet 17 apr-08 kl 20:54
Visst funkar det ..så brukar jag göra! Lite långfil + vanlig kall mjölk. Sedan är det rumstemperatur som gäller till det gått ihop..efter det in i kylskåpet  :)  Jag tycker att långfil går snabbare att göra än filebunke och misslyckas mindre ofta...( iaf för mig  :-[ )
Titel: SV: Långfil
Skrivet av: marie_c skrivet 18 apr-08 kl 11:03
Det måste jag prova! Jag älskar långfil men tycker mindre om att släpa hem alla dessa paket. Hur stor del långfil behövs?
Titel: SV: Långfil
Skrivet av: bock skrivet 18 apr-08 kl 21:30
Enklast är nog att blanda redan färdig långfil och mjölk, men om man inte har någon långfil då? Hur gör man långfil från första början?
Titel: SV: Långfil
Skrivet av: Gruff skrivet 19 apr-08 kl 00:37
Marie, ca: 2%.

Bock, lycka till med att få ett troligt svar på den frågan :-) Man får så många olika svar att man blir rent snurrig  :)
Titel: SV: Långfil
Skrivet av: marie_c skrivet 21 apr-08 kl 20:03
Tack Gruff! :D