Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: leifhh skrivet 09 apr-08 kl 12:24

Titel: urvattna aubergin
Skrivet av: leifhh skrivet 09 apr-08 kl 12:24
de senaste gångerna jag urvattnat aubergin för att göra moussaka och liknande rätter så har det smakat så in i bänken mycket salt. Vad gör jag för fel?

Men för att spåra det så skall jag försöka förklara hur jag gör:
1/ skivar aubergin som jag lägger i en bunke, varvar med grovkornigt salt.
2/ låter ligga med saltet över natten eller i ett dygn
3/ sköljer av saltet och låter rinnande vatten spola igenom skivorna i bunken säker 15 minuter
4/ häller av vattnet och låter skivorna torka upp innan de tillagas.

Hur fasen skall jag slippa allt för mycket saltsmak?
Titel: SV: urvattna aubergin
Skrivet av: ChristinaR skrivet 09 apr-08 kl 12:35
Tror du saltar på tok för länge! Jag brukar skiva auberginen, strö över salt, lägga skivorna på varandra med mkt lätt press (en tallrik över, eller nåt). Så får de ligga högst en-två timmar, ibland bara en halvtimme eller så. Räcker bra, tycker jag. Sen sköljer jag av saltet och får alldeles lagom smak, iaf i mitt tycke.
Titel: SV: urvattna aubergin
Skrivet av: Storlyckans Anna skrivet 09 apr-08 kl 22:40
Tror också att det är saltningstiden som är problemet. Aubergine behöver inte saltas ur särskilt länge, jag brukar strö på salt - vänta tills auberginen vätskar sig- vända på skivorna och göra om. Sist sköljer jag och torkar. Har märkt att det brukar gå bra att inte salta ur alls om man använder små auberginer.