Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Sia skrivet 08 apr-08 kl 20:29

Titel: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
Skrivet av: Sia skrivet 08 apr-08 kl 20:29
Våran frys gav upp för nån vecka sen, och jisses vilket jobb att ta rätt på  äcklet :P
men nu fick vi papperena från försäkringsbolaget, och då ska man själv fylla i vad köttet är värt  :o ???
Finns det ingen standard-tabell för viltkött?
Köttet i fråga är fågel: gäss, änder och kyckling, alltså mestadels vildfågel.
Älg: diverse styckdelar, dvs allt från färs till filé.
Rådjur: rökta bitar, lår.

Någon som har koll på kilopriset på viltkött??
Titel: SV: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
Skrivet av: leifhh skrivet 09 apr-08 kl 12:32
Fy fasen vad trist....

Kolla med något företag som köper/säljer vilt t.ex:
http://www.linnea.com/ren-vilt/

Om du förklarar vad som hänt så får du säkert hjälp.....
Titel: SV: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
Skrivet av: idamaria skrivet 20 apr-08 kl 14:20
Fy fasen vad trist....

Kolla med något företag som köper/säljer vilt t.ex:
[url]http://www.linnea.com/ren-vilt/[/url]

Om du förklarar vad som hänt så får du säkert hjälp.....



hehe, ja det där företaget har otroligt kompetent personal vill ja lova ;)

vad är det för styckningsdelar på älg du har? dom kan ja ca värdet på

vad gäller fågel som höns o gäss  o änder, samt rådjur vet jag inte.
Titel: SV: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
Skrivet av: Sia skrivet 20 apr-08 kl 15:00
Ja, vad säger man, det är väl det mesta... allt från Filé, högrev, bog till grytbitar och köttfärs.
Jag bifogar en bild så får ni se, det ligger nån flinta och nån rådjursbog i högen också....
Titel: SV: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
Skrivet av: idamaria skrivet 21 apr-08 kl 17:01
Ja, vad säger man, det är väl det mesta... allt från Filé, högrev, bog till grytbitar och köttfärs.
Jag bifogar en bild så får ni se, det ligger nån flinta och nån rådjursbog i högen också....

okej, men jag kan ge ett liten vägvisning om vart priserna ligger, det e ju cirkapriser och det gäller älg

stek m ben. 90-100 kr/kg
stek, benfri 170 kr/kg
Innanlår 200 kr/kg
Bog 70 kr/kg
sida & bringa 60 kr/kg
Färs 70 kr/kg
skav 112 kr/kg (skav av sida/hals/lägg, inte bog eller stek)
Entrequote 170 kr/kg
Biff 290 kr/kg
Filé 400 kr/kg tror att det e samma för inner o ytter, det är det iaf när det gäller ren

Hoppas att det kan vara till nån hjälp iaf =)
o lycka till!

Titel: SV: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
Skrivet av: Sia skrivet 21 apr-08 kl 20:25
Tack för hjälpen!!! :D