Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: colores skrivet 06 apr-08 kl 00:13
-
någon som har nåt recept på nachochips eller tacoskal?
är hemskt förtjust i sådana, men mindre förtjust i palmolja....
går ju att göra mjuka, tortillabröd, har gjort det, men de hårda är ändå mina favoriter liksom:)
-
Det allra enklaste jag hört talas om är det du redan verkar ha testat, att man helt enkelt tar och skär egna eller färdigköpta tunna majstortillas i triangelformade bitar och friterar dem i 180 gradig olja en kort stund alternativt kör dem i ugnen och vänder dem efter ett par minuter (den hälsosamma lowfat varianten). Därefter så kryddar man dom med valfri krydda om det inte var en färdigkryddad tortilla man använde från början. Jag brukar inte så ofta köpa mjuka tortillas så jag vet inte om de också innehåller den eländiga palmoljan?
Har också sett ett recept på nätet (som jag inte hunnit testa själv) som ser gott ut och som har instruktiva bilder. Bland ingredienserna finns "Maida" som jag tror faktiskt är hindi för fint vetemjöl (till skillnad mot Roti). Vilket gör receptet lite roligt i sig - indiska ingredienser i indianska rätter :)
http://www.sailusfood.com/2007/03/14/corn-chips-with-salsa-sour-cream (http://www.sailusfood.com/2007/03/14/corn-chips-with-salsa-sour-cream)
Lycka till!
-
tack så jättemycket för länken. detta ska testas!