Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Majkan skrivet 03 apr-08 kl 11:15

Titel: Garnering med blockchoklad på tårta, hur göra den mjukare att skära i?
Skrivet av: Majkan skrivet 03 apr-08 kl 11:15
Hej!
Precis som jag skrev i frågan... hur gör jag för att inte chokladen ska bli "superhård" och svår att skära i om jag har den som ett "täcke" på en tårta? Grädde? smör?
Tackar på förhand för svar! ska nämligen göra en bröllopstårta imorgon...
Marika
Titel: SV: Garnering med blockchoklad på tårta, hur göra den mjukare att skära i?
Skrivet av: leifhh skrivet 03 apr-08 kl 13:02
Jag brukar ha smör (obs, inte extrasaltat)..... Men med grädde i blir täcket ännu mjukare.

Tips: Ett djäkligt gott alternativ kan vara att istället ta chokladmousse att täcka tårtan med..... Vispad grädde, i den häller du svalnad smält choklad som du under omrörning blandat med äggula, espresso och lite smör. Lite krossade kaffebönor är inte heller fel i moussen.
Titel: SV: Garnering med blockchoklad på tårta, hur göra den mjukare att skära i?
Skrivet av: Frances skrivet 03 apr-08 kl 13:03
Går också att vispa i kakao i grädden :)

Men moussen låter jättgod!
Titel: SV: Garnering med blockchoklad på tårta, hur göra den mjukare att skära i?
Skrivet av: leifhh skrivet 03 apr-08 kl 13:04
Kakao funkar också bra, men moussen blir lite hårdare om det är det man vill åt.
Titel: SV: Garnering med blockchoklad på tårta, hur göra den mjukare att skära i?
Skrivet av: Majkan skrivet 03 apr-08 kl 13:12
Himla mycket tack för bra tips! Tårtan kommer att bli perfekt denna gång tack vare er!
kram/Marika
Titel: SV: Garnering med blockchoklad på tårta, hur göra den mjukare att skära i?
Skrivet av: Ior skrivet 03 apr-08 kl 14:35

Kanske kommer mitt tips för sent, men kakaofett eller grädde i chokladen borde funka.
I princip är detta samma idé som i smörtipset: tillsats av fett.
Titel: SV: Garnering med blockchoklad på tårta, hur göra den mjukare att skära i?
Skrivet av: Shadow skrivet 16 maj-08 kl 10:57
För sent för bröllopstårtan i april, men ändå....

Gör en tryffel!
200 g choklad smältes tillsammans med 1 dl grädde. Rör om och låt svalna.
Då har du en tryffel som du kan bre på tårtor, göra praliner eller bara äta upp som den är!  ;D
Titel: SV: Garnering med blockchoklad på tårta, hur göra den mjukare att skära i?
Skrivet av: Majkan skrivet 19 maj-08 kl 19:36
Tack, det kom försent men jag ska lägga detta på minnet för det blir betydligt lättare att skära i!
Tack!
Marika
Titel: SV: Garnering med blockchoklad på tårta, hur göra den mjukare att skära i?
Skrivet av: leifhh skrivet 19 maj-08 kl 20:46
Gör en tryffel!
200 g choklad smältes tillsammans med 1 dl grädde. Rör om och låt svalna.

Alternativt kokar man upp grädden tillsätter chokladen och mixar med en stavmixer.
Titel: SV: Garnering med blockchoklad på tårta, hur göra den mjukare att skära i?
Skrivet av: Gurkan4 skrivet 07 jun-08 kl 23:19
Alldeles för sent men kanske kan det vara ett tips till senare bak  :D

Chokladmousse på pulver är jättesmart att ta till om man vill ha något som går snabbt. Använder man dessutom grädde som vätska behöver inte moussen kylas för att bli stabil. Chokladmousse med crisp i är suverän! Aprikossylt och smörkräm passar väldigt bra ihop med choklad.