Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Majkan skrivet 03 apr-08 kl 11:15
-
Hej!
Precis som jag skrev i frågan... hur gör jag för att inte chokladen ska bli "superhård" och svår att skära i om jag har den som ett "täcke" på en tårta? Grädde? smör?
Tackar på förhand för svar! ska nämligen göra en bröllopstårta imorgon...
Marika
-
Jag brukar ha smör (obs, inte extrasaltat)..... Men med grädde i blir täcket ännu mjukare.
Tips: Ett djäkligt gott alternativ kan vara att istället ta chokladmousse att täcka tårtan med..... Vispad grädde, i den häller du svalnad smält choklad som du under omrörning blandat med äggula, espresso och lite smör. Lite krossade kaffebönor är inte heller fel i moussen.
-
Går också att vispa i kakao i grädden :)
Men moussen låter jättgod!
-
Kakao funkar också bra, men moussen blir lite hårdare om det är det man vill åt.
-
Himla mycket tack för bra tips! Tårtan kommer att bli perfekt denna gång tack vare er!
kram/Marika
-
Kanske kommer mitt tips för sent, men kakaofett eller grädde i chokladen borde funka.
I princip är detta samma idé som i smörtipset: tillsats av fett.
-
För sent för bröllopstårtan i april, men ändå....
Gör en tryffel!
200 g choklad smältes tillsammans med 1 dl grädde. Rör om och låt svalna.
Då har du en tryffel som du kan bre på tårtor, göra praliner eller bara äta upp som den är! ;D
-
Tack, det kom försent men jag ska lägga detta på minnet för det blir betydligt lättare att skära i!
Tack!
Marika
-
Gör en tryffel!
200 g choklad smältes tillsammans med 1 dl grädde. Rör om och låt svalna.
Alternativt kokar man upp grädden tillsätter chokladen och mixar med en stavmixer.
-
Alldeles för sent men kanske kan det vara ett tips till senare bak :D
Chokladmousse på pulver är jättesmart att ta till om man vill ha något som går snabbt. Använder man dessutom grädde som vätska behöver inte moussen kylas för att bli stabil. Chokladmousse med crisp i är suverän! Aprikossylt och smörkräm passar väldigt bra ihop med choklad.