Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: mimmismat skrivet 30 mar-08 kl 11:01

Titel: Yogabröd
Skrivet av: mimmismat skrivet 30 mar-08 kl 11:01
Dottern har bakat här hemma och bjöd på ett försvinnande gott bröd.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/30/idas-yogabrod/
Titel: SV: Yogabröd
Skrivet av: mimmismat skrivet 06 apr-08 kl 16:57
Det blev ett nytt bröd idag, med vissa förändringar, men otroligt lätt att göra och sååå gott. :)

http://mimmismat.wordpress.com/2008/04/06/yogabrod-igen/
Titel: SV: Yogabröd
Skrivet av: Eufemia skrivet 11 jun-08 kl 12:09
Nu har jag oxå provat detta bröd. Supergott!! ;D
Titel: SV: Yogabröd
Skrivet av: mimmismat skrivet 11 jun-08 kl 17:24
Eufemia: Vad kul att du gillade det! Nu blir jag också sugen på sånt bröd, kanske ett bak till fredagen för då är jag ledig. :)
Titel: SV: Yogabröd
Skrivet av: Eufemia skrivet 18 jun-08 kl 11:37
Jag har bytt ut lingonen mot mixade tranbär och det blev oxå gott (och nyttigt)
Jag undrar hur man räknar ut tiden i ugnen när man bakar tex 4 limpor på en gång. 1 timmer blir alldeles för kort iallafallmen det kan ju inte bli fyra timmar va???
Titel: SV: Yogabröd
Skrivet av: mimmismat skrivet 18 jun-08 kl 18:46
Du kan använda dig av en termometer och mäta brödets innertemperatur. Brödets mitt ska visa på 95° grader då är brödet klart.
Fyra limpbröd på en gång i ugnen, även med en vanlig elugn ska det inte vara något problem bara du rymmer dem så. Öka tiden och framförallt mät kärntemperaturen.

Va gott med tranbär :)
Titel: SV: Yogabröd
Skrivet av: Eufemia skrivet 19 jun-08 kl 10:48
Vilket bra tips!! Tack!! Då kan man kanske använda köttempen som ställs in på rätt antal grader och ringer när den är klar?
Misslyckades med FYRA limpor i går.... :'(  Brända utanpå så jag fick skala av dem ytterdelen. Jag använde då varmluftsugnen för jag trodde det var bättre när man har många limpor i.

Men det är kul att baka. Gjorde nässelbullar oxå som blev jättegoda. Enligt ett recept i en annan tråd.

Titel: SV: Yogabröd
Skrivet av: mimmismat skrivet 14 jul-08 kl 22:49
Det var verkligen synd på dina bröd. Det här brödet behöver tid på sig i ugnen, därför är det bra att titta till det och täcka över om det börjar bli för brunt. Ingen ugn är den andra lik, men använder du varmluftsugn så får du sänka temperaturen. När jag gräddar i stora restaurangugnar så sänker jag alltid tempen med ca 25°, mot vad som står angivet i recepten.

Lycka till med din bakning framöver!!
Titel: SV: Yogabröd
Skrivet av: hejhopp skrivet 05 aug-08 kl 09:19
Nu har jag också gjort brödet super gott.
Ska hem efter jobb och baka ett till.