Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Gräbban skrivet 27 mar-08 kl 17:06

Titel: Ny fråga ang kaninfärs
Skrivet av: Gräbban skrivet 27 mar-08 kl 17:06
Gjorde färs på två kaniner i helgen, men har inte använt den än. DEn var väldigt lös och kletig? Blir den alltid så?
Titel: SV: Ny fråga ang kaninfärs
Skrivet av: leifhh skrivet 28 mar-08 kl 11:49
jag vill minnas att den färs jag gjorde på kanin blev något lösare än mycket annan färs jag gjort.

Jag hoppas att du frusit in färsen om du tänkte använda den. Hemmamald färs som är från förra helgen låter nästa hälsovådligt.  :-\
Titel: SV: Ny fråga ang kaninfärs
Skrivet av: bondelinda skrivet 31 mar-08 kl 10:50
Tror det hänger på kvarnen, all våran hemmamald färs blir lite sådan "lös och kletig". Oavsett djurslag... (ko, gris, kanin) tycker ändå kaninfärsen brukar få den bästa konsistensen.
Titel: SV: Ny fråga ang kaninfärs
Skrivet av: leifhh skrivet 31 mar-08 kl 10:56
Tror det hänger på kvarnen, all våran hemmamald färs blir lite sådan "lös och kletig".

Kan mycket väl stämma, har skaffat fler olika "hålskivor" till min kvarn sedan jag senast malde kaninfärs.
Titel: SV: Ny fråga ang kaninfärs
Skrivet av: Potatisblomma skrivet 31 mar-08 kl 10:59
Nä, jag har inte märkt någon skillnad på kaninfärs jämfört med nöt eller fläsk.
Kan nog vara kvarnen, som föregående skrivit!
Titel: SV: Ny fråga ang kaninfärs
Skrivet av: take skrivet 31 mar-08 kl 15:46
Den är säkert slö och så är köttet alldeles för varm när man malar. Vassa knivar i kvarnen och så kan man gärna använda kött som är lätt tjälad då blir det mycket finare kvalitet.
Titel: SV: Ny fråga ang kaninfärs
Skrivet av: Gräbban skrivet 31 mar-08 kl 17:39
Nej det kan inte vara kvarnen, för med den maler vi både nötkött och lamm och det blir bra. Kan det bli lösare om kaninerna var feta kanske?