Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Gräbban skrivet 27 mar-08 kl 17:06
-
Gjorde färs på två kaniner i helgen, men har inte använt den än. DEn var väldigt lös och kletig? Blir den alltid så?
-
jag vill minnas att den färs jag gjorde på kanin blev något lösare än mycket annan färs jag gjort.
Jag hoppas att du frusit in färsen om du tänkte använda den. Hemmamald färs som är från förra helgen låter nästa hälsovådligt. :-\
-
Tror det hänger på kvarnen, all våran hemmamald färs blir lite sådan "lös och kletig". Oavsett djurslag... (ko, gris, kanin) tycker ändå kaninfärsen brukar få den bästa konsistensen.
-
Tror det hänger på kvarnen, all våran hemmamald färs blir lite sådan "lös och kletig".
Kan mycket väl stämma, har skaffat fler olika "hålskivor" till min kvarn sedan jag senast malde kaninfärs.
-
Nä, jag har inte märkt någon skillnad på kaninfärs jämfört med nöt eller fläsk.
Kan nog vara kvarnen, som föregående skrivit!
-
Den är säkert slö och så är köttet alldeles för varm när man malar. Vassa knivar i kvarnen och så kan man gärna använda kött som är lätt tjälad då blir det mycket finare kvalitet.
-
Nej det kan inte vara kvarnen, för med den maler vi både nötkött och lamm och det blir bra. Kan det bli lösare om kaninerna var feta kanske?