Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: vårlök skrivet 18 apr-05 kl 13:01
-
Hejsan! Har gjort supergod paj av små nässelskott ihopfrästa med lök + äggstanning och ost. Men nu har jag läst att nässlor ska förvällas i fem minuter innan de används i matlagning. Någon som vet varför? Är det bara för att ta bort det brännande, eller är det något onyttigt som försvinner då?
-
Har ingen aning, men jag förväller t ex även mangold innan jag hittar på något med den (även innan frysen).
-
Jag tror att man förväller nässlor och mangold för att en del nitrit försvinner i vattnet du häller av, men jag brukar aldrig göra det. Tänker mej att det även försvinner en massa nyttiga saker...
Monika
-
Nässlor diskuteras också i den här tråden:
http://www.alternativ.nu/yabb/index.php?board=69;action=display;threadid=1463 (http://www.alternativ.nu/yabb/index.php?board=69;action=display;threadid=1463)
Jag ska snart gå ut och plocka lite...