Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Sommartorparn skrivet 15 mar-08 kl 20:13
-
Jo, jag vill slå ett slag för pestobullar. Baka en vanlig vetedeg, men utan socker. (I mitt recept bara med jäsningen på plåten.) Kavla ut degen till ca 40 x 40 cm. Bred på pesto. Skär degen i 4 längder, lägg dem på varann, skär av 12 bitar, knip ihop skikten lite i botten och ställ dem i oljesmord muffinsplåt, så att kanterna är uppåt och flikar sig vid jäsning. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och grädda 12 min i 225 grader.
Goda varma, men bra att ha som matsäck också.
-
Låter vansinnigt gott! Ska defenitivt prövas någon gång..
En fråga bara.. varför kan man inte bara rulla ihop dem som man gör med kanelbullar? Tyckte det verkade lite avancerat att sköra dem i rutor..?
-
Låter vansinnigt gott! Ska defenitivt prövas någon gång..
En fråga bara.. varför kan man inte bara rulla ihop dem som man gör med kanelbullar? Tyckte det verkade lite avancerat att sköra dem i rutor..?
Det kan man säkert, men så stod det i receptet.