Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Vurre skrivet 15 mar-08 kl 13:45

Titel: Hjälp! Gräddtårta!
Skrivet av: Vurre skrivet 15 mar-08 kl 13:45
Jag har lovat att bjuda på gräddtårta och har nu gjort en sockerkaka som ser fin ut. Jag hade tänkt fylla den med lemon curd på burk och kanske lite av en citron-morotsmarmelad. Men NÄR?  ??? Gör man allt i ett svep, alltså fyller och smetar grädde på den? Eller ska man lägga i fyllningen dagen innan - den ska ätas imorgon söndag.

ska man ha något mer än lemon curd i den? vaniljkräm? Vispad grädde? Nån där ute som har erfarenhet av sånt här?
Titel: SV: Hjälp! Gräddtårta!
Skrivet av: Frances skrivet 15 mar-08 kl 14:23
Tårtspecialist = jag  ;D

Fyll den ikväll och garnera imorgon. Slå in den i plastfolie eller allra helst ett tårtfat med lock när du fyllt, alltså ingen grädde idag!

(Tänk på att FUKTA bottnarna innan du fyller)

Vaniljkräm passar bra ihop med citron  :) En annan underskattad tårtfyllning är annars kesella, tex.med vanilj. Jättegott!
Titel: SV: Hjälp! Gräddtårta!
Skrivet av: Vurre skrivet 15 mar-08 kl 14:47
Tack :) Då tror jag att det ska kunna funka. Men vad ska man fukta med? Jag trodde att just det där att man gör den dan innan gör att den gojsar till sig lagom?

Kesella verkar va ett bra tips, men jag har en mil till affären, det får bli nästa gång, vem vet, man får kanske blodig tand på tårtmakeri! ;D
Titel: SV: Hjälp! Gräddtårta!
Skrivet av: Frances skrivet 15 mar-08 kl 14:51
Saft brukar jag ta.. Läsk, sockervatten, vad man nu råkar ha! Spad från konserverad frukt är perfekt om du ämndå ska öppna nån burk...
Titel: SV: Hjälp! Gräddtårta!
Skrivet av: Vurre skrivet 15 mar-08 kl 15:04
hmm... grapetonic? eller vi kanske har en pava julmust kvar... ska rota i förrådet. Sockret är slut, men vi har ju sockerbitar, sirap och honung, det ska nog kunna ordna sig. Tack igen!