Alternativ.nu
Allmänt => Boktips => Ämnet startat av: take skrivet 13 mar-08 kl 11:08
-
Spekemat
Riddervold, Astri (for) Berg, Per (for)
Innbundet. Damm 2004.
ISBN: 8249607554 / 82-496-0755-4
EAN: 9788249607556
Denna bok beskriver både traditionerna bakom fermenterade korvar och torkade skinkor, men tar även upp hur man kan göra sånt själv och fysiken/kemin/mikrobiologin bakom det hela. Ett måste för den som vill göra bra torkade produkter som är säkra och inte helt genomsaltade.
Underbart läsning.
(evt har jag skrivit om denna bok tidigar, men jag hittar inte det inlägget) Rekommenderas till bokklubben.
-
Är den på svenska? Jag vill verkligen lära mig att torka kött! Farfar brukade torka ren och älg, och vilken delikatess!
-
Den är på skandinaviskt norska, till och med bra läst för en invandrare som jag.
-
Är det någon som vet var man får tag på denna bok? Finns inte på Bokus och är slut på Ad Libris.
-
Verkar vara slutsåld på förlaget, kommer troligen åter i nytryck.
-
Eldrimner brukar ha boken, de kanske har kvar några.