Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Skytten skrivet 04 mar-08 kl 05:59

Titel: Gris på 114 kg
Skrivet av: Skytten skrivet 04 mar-08 kl 05:59
Köpte en gris som vägde 114 kg, eftersom den var stor fick jag"rabatt" vi räknade den som den vägde 90 kg, och jag betalade 14:-/kg plus 350:- till slaktaren som även styckade .
Andra som även köpte gris tog inte huvudena så jag fick nio halvor som bonus + ett antal levrar och ett par dussin  grisfötter.
Nu klarar jag mig tills det är dags för julgrisen.
Frysen är toppfull.

Grishuvud blir goda grillade!
Och så blir det en del fett till småfåglarna!
Titel: SV: Gris på 114 kg
Skrivet av: Potatisblomma skrivet 04 mar-08 kl 14:41
Åh, vad trevligt det lät! *Längtar efter revbensspjäll*

Jag brukar inte ta huvudena men väl lever och tunga. Har man tur kan det bli ett par stycken eftersom det ratas av folk  ::)

Hur grillar du huvudena? Flår man först, eller blir det sådär som man kan se på julbord?
Titel: SV: Gris på 114 kg
Skrivet av: Skytten skrivet 05 mar-08 kl 04:32
Pensla på olja med kryddor och grilla. Du kan lägga upp det sedan utskuret om du inte är frestad att  gnaga och suga på tandraderna.  Svålen smakar bra.
(huvudena är i halvor).

Titel: SV: Gris på 114 kg
Skrivet av: Potatisblomma skrivet 05 mar-08 kl 09:34
Eh, och vad händer med ögonen..? Svårt för ögon...  :-X

Mmmmm, knaperstekt svål  :)
Titel: SV: Gris på 114 kg
Skrivet av: Gruff skrivet 05 mar-08 kl 22:21
Och koka ister och tvål.