Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Pysslingen skrivet 03 mar-08 kl 13:16
-
Undrar som stor glassälskare hur man lyckas med egengjord glass och som inte innehåller ägg? Har prövat lite men har inte riktigt lyckats... Har någon några bra idéer?
-
Varför kan du inte använda ägg?
-
Är allergisk mot ägg. :(
-
Har du glassmaskin? Det enklast att använda en sådan eftersom det krävs en hel del rörande under själva frysningen för att få bra konsistens.
-
glassmaskin + favorit yoghurt (valios fruktfröjd t.e.x. JÄTTEGOTT!)
-
kom på en till:
Frysta jordgubbar i en mixer + späd på med mjölk eller grädde till lagom glasskonsistens.
-
Sorbet är väl också glass...
mosad kiwi + sockerblandning, ner i glassmaskin = godast
-
Sorbet är godaste glassen!
Kan man inte söta glass med stevia och skippa sockret?
-
det borde gå, bara att testa.. jag ska testa när jag kommer hem igen :) dela gärna med dig hur det går och recept :)
-
glassmaskin + favorit yoghurt (valios fruktfröjd t.e.x. JÄTTEGOTT!)
måste hålla med om att avrunnen youghurt+glassmaskin bara ÄR det mumsigaste :-*