Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: mimmismat skrivet 25 feb-08 kl 19:04
-
Drömmer om en riktig fin rökkåta.... i väntan på den så...
Har jag provat ett riktigt gott bacon som var enrisrökt, det måste bara testas. Rejäla bitar som inte försvann i stekpannan när man stekte på dem... :)
Det finns lite mer skrivet på bloggen för den som vill ta en titt.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/02/23/raggmunkar-och-enrisrokt-bacon/
-
du har inte gjort baconet själv eller?
-
Nej men jag hoppas kunna göra det de närmsta åren. Inte prio ett med gris men jag längtar. Vi hade slaktgrisar när barna var små under ett par säsonger. Mycket trevliga djur och gott kött. Rökning är definitivt en av de saker som skall utvecklas. Både rökkåta och kallrökning. Brukar du röka själv?
-
Brukar du röka själv?
Fisk ja, men kött brukar jag lämna bort. Men då blir det stekar, bogar och korvar, både av vilt och lamm.
Bacon är en av få köttprodukter vi fortfarande köper så jag är lite nyfiken på hur man fixar det själv, därav frågan. (Fred har iofs svarat på det när jag ställde frågan här för ett eller ett par år sedan, skall kolla om jag hittar tråden)
-
Bacon röker man halvvarmt, köttemperaturen skall ligga på ca. 60 grader när man är klar.
-
Fred gör bacon (http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=13137.msg73250#msg73250)