Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Lasse Lucidor skrivet 20 feb-08 kl 21:26
-
Hej!
Nyss flyttat ut på landet. Ett av uthusen har en vedeldad bakugn. Prövade att elda många timmar men värmen blev ändå för dålig efter någon timma.. det lilla som blev fick dock den rätta skorpan och den fina rostade doften... Ev att spjällen behöver ses över, någon lucka kanske fattas... finns det någon i skåne som kan se över sådant här. Hittar inget på nätet...tacksam för tips, sotaren visste inget //LASSE
-
Här är det då sotare som ser över sådant!!!
Är den besiktad så den är godkänd att elda i?
-
Han sade att vi får be någon se över ugnen, så får vi ringa han för ny besiktning sedan,, så tar han väl 1500kr till sedan,, /LASSe
-
har du något murtjänstföretag där du bor?
dom brukar kunna ta en titt....
om du kan rita ugnen och hur skorsten går samt hur spjällen alt sotluckor sitter på den kan man kanske jämföra lite med andras?
jag har en ute i min bagarstuga, dock obesiktad och jag själv har aldrig eldat pga obesiktad, då husen står nära här och jag har ingen lust att stå för färnäs stora brand på 20000talet ;D men det har bakats i den tidigare för kanske 10-15 år sen och den fungerade!
den kan ju sitta igen nånstans bara kanske..
1500 för besiktning var billigt! här går det på 4000 sist jag kolla.