Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: kossan skrivet 19 feb-08 kl 19:20
-
Undrar om någon har något gott recept till min lergryta?
Anna
-
Jag har ett gott recept... :D
Varva lök, morötter, köttbitar(tex kanin), kryddor och krossade tomater....
Ställ i kall ugn , sätt på 200-225grader på över och undervärme (ej start) och låt stå ca 1,5 timme...
Obs kom ihåg att lergrytan ska stå i blöt innan, gärna över natten...
-
Det får jag testa, (inte med kanin) kanske kyckling ???
Låter mums!!! ???
-
Mer recept...............!!!
-
Jag brukar göra Sweet chilli kyckling i min lergryta :)
ca 1kg kycklingfile, 2gula lökar, 1 1/2 dl Sweet chilli, grillkrydda.
Lägger lergrytan i blöt i ett par timmar, smörar lite i botten, lägger i kycklingen, strör över lite grillkrydda,
häller över sweet chilli, klyftar löken och lägger i, sätter på locket, in i ugnen på 175-200 grader i ca 1 1/2 timma.
Äter det med ris till. Mmmm va gott!! Nu blev jag hungrig :P
Smaklig måltid!
//Simsalabim
-
Jag tycker hel kyckling blir bra i lergryta. Inte så nog heller om den är helt tinan eller ej. (Bara man inte glömmer plastpåsarna i, om man har köpt den :) )
Jag brukar smaksätta med rosmarin, vitlök och citron. Om den är tinad kan man pela upp skinnet lite och stoppa in rosmarin och vitlök innanför skinnet. Går både på bröstet och på låren.
smaklig spis.
-
Grundreceptet hos oss är potatis, morot, tomater och purjolök, kryddar med halvgrovt havssalt och peppar. Sedan är det bara att välja vad man slänger med. Vi äter mycket fisk, så en laxbit i botten är inte fel.
-
Idag kom min gamla lergryta till användning igen och det med verkligen gott resultat. Lammstek på en bädd av potatis och rotsaker med en massa härliga kryddor. Sjuss in i eftervärmen på vår bakugn och en timme senare.....ljuvligt!!
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/24/lammstek-och-bagarpotatis-i-taljstensugn/
-
jag ansluter mig till truppen :D här är ännu en stolt ägare till slemmer topt ;D nu jädra i min låda ska här lagas mat.
-
jag ansluter mig till truppen :D här är ännu en stolt ägare till slemmer topt ;D nu jädra i min låda ska här lagas mat.
Smaklig måltid!!!!! :D
-
Tänkte att jag kunde delge er ett populärt recept i min familj...
Paprikakykling
1 kg kykling i fyra bitar...går lika bra med filerer eller vingar.
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 dl creme faiche eller grädde
2-3 tsk salt
2-3 krm grovmalen svartpeppar
2-3 tsk paprika pulver
lägg grytan i vatten i ca 15 minuter före användandet.
Ansa och strimla paprikorna., skala och skiva löken och blanda samman detta i botten
på lergrytan, blanda sedan i creme fraich alt grädde och rör om lite.
blanda samman salt, peppar och paprika pulver, gnid sedan in kykling bitarna i detta.
Lägg kyklingbitarna ovanpå paprika bädden.
Lägg på locket och placerra grytan på nedersta valsen i ungnen i 200 grader i ca 1 och en halv timme...servera med tex ris.
Om man vill kan man naturligt vis minska ned på kryddningen.
// Gormac