Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Om_Kring skrivet 13 feb-08 kl 13:28

Titel: Sniglar
Skrivet av: Om_Kring skrivet 13 feb-08 kl 13:28
Satt nyss och tittade på River Cottage "A Cook On The Wild Side". Och nog smaskade dom sniglar där.
Finns det någon här på detta forum som frossar i dom också?
Titel: SV: Sniglar
Skrivet av: Sirpusbollen skrivet 13 feb-08 kl 15:11
Sniglar är gott, i vart fall i vitlök. Sniglar hör ju verkligen sommaren till måste jag säga..
Titel: SV: Sniglar
Skrivet av: Om_Kring skrivet 14 feb-08 kl 13:50
Japp och det är hög tid att förbereda gommen redan nu tycker jag ;D

Tips på tilllagning? Enligt programet så var alla sniglar med skal ätbara. Stämmer det även för oss?
Titel: SV: Sniglar
Skrivet av: Rafiki skrivet 14 feb-08 kl 14:44
Det är väl vinbergssnäckan som man äter... efter att den fått gå på grus eller så utan mat ett tag. Hade aldrig sett en sådan innan jag flyttade till Skåne ;D  Ja, utanför frysdisken i affären då ;D ;D

Hittade detta på nätet:
Sniglar och snäckor (http://www.svenskaartiklar.com/ezineready.php?id=3)
Titel: SV: Sniglar
Skrivet av: Sirpusbollen skrivet 14 feb-08 kl 18:04
tjaa, jag tror väl inte sniglarna är giftiga men det är ju säkert olika smak på dem.. och i sverige är de ganska små så det är ju bara vinbärssnäckan som är väärd att tillaga.. om ens den är det...   :P
Titel: SV: Sniglar
Skrivet av: Gruff skrivet 14 feb-08 kl 23:42
Sniglar är gott och går att tillaga på många fler sätt än bara med vitlök i sina skal i ugnen. Små sniglar går säkert att äta dom också. Är det t.ex någon som har sett hur liten en vongolemussla är? Men den fnyser man inte åt enbart för sin storlek minsan. På ett matprogram från frankrike sålde dom såna där små randiga vi har på torget t.ex. Nåja, det svåraste är att hitta tips om förberedelsen inför tillagning.