Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: tulipan skrivet 10 feb-08 kl 14:38
-
Hej hopp!
Jag har en stor bak ugn ute i bakhuset. Eldar med ved.
Nu är det bara som så att jag är så sugen på en massa recept till den.
Någon som har ett lätt och snabbt recept till gott bröd?
Ge en massa recept och tips e ni snäll... så lär det bli fart på mig inkommande vecka *hehe*
Tack på förhand!
-
Mjukt bröd!
2dl vätska ( mjölk, vatten eller nåt annat)
2kg rågsikt
3dl havregryn
4pkt jäst
2dl farinsocker
2 msk salt
3hg matfett
Lägg havregrynen i vätskan och låt svälla, smält fettet och tillsätt se till att vätskan inte är för kall för då klumpar sig fettet. Rör i jästen och sen de övriga ingredienserna. Låt det jäsa en stund. Gör sedan ca 24 ämnen och låt dessa jäsa till dubbel storlek. Kavla ut till en rund kaka ungefär ½ cm tjock. Kavla över med en kruskavel, se till att det går hål igenom annars blåser det upp som pitabröd. In i ugnen och grädda tills de fått färg. Ha god övervärme, annars blir de bleka och det är svårt att se om de är klara.
Lycka till
-
förlåt!
jag glömde vetemjöl till hanterbar konsistens, och du kan använda grahamsmjöl till utbakningen.
-
2dl vätska ( mjölk, vatten eller nåt annat)
Du menar väl 2 liter :o ... ;)
-
Klart det ska vara 2 LITER VÄTSKA. Bra att du var uppmärksam. Det är ju inte baksäsong här uppe i norr så man är väl lite dåligt uppdaterad för tillfället.
-
Inga fler recept?????????????? :-)
-
Vilka sorts recept är det du är ute efter?
Hårt eller mjukt, tunnt eller tjockt, snabbjästa bröd eller surdegsbröd. Brödrecept finns minst lika många av som det finns bagerskor.
Jag kan ge fler recept bara jag vet vad du vill ha.
Har bakat massor i vedeldad ugn. Men så här års får man elda i flera dagar för att få till en bra ugn som håller att baka hela dagen i.
-
http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=21934.0
-
Vilka sorts recept är det du är ute efter?
Hårt eller mjukt, tunnt eller tjockt, snabbjästa bröd eller surdegsbröd. Brödrecept finns minst lika många av som det finns bagerskor.
Jag kan ge fler recept bara jag vet vad du vill ha.
Har bakat massor i vedeldad ugn. Men så här års får man elda i flera dagar för att få till en bra ugn som håller att baka hela dagen i.
Jag tar emot allt som är gott... allt jag bara kommer åt.. Gärna åt surdegshållet och ju äldre recept destu bättre:-)
Riktiga bondbröd e jag ute efter. Tunnbröd och sånt är jag inte intresserad av.. vill ha rediga och goda limpor.. bonda limpor :-)
Har ett bröd som är kanongott som jag bakat dom sista gångerna men känner att jag vill testa fler. ju fler destu bättre :-)
Har inga problem att baka i våran ugn.. eldar endast dagen när jag bakar och får perfekt värme ändå :-)