Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Rådjursöga skrivet 04 feb-08 kl 19:22
-
i miniformat så man kan unna sig fler än en.. ;)
Här får ni ett recept till ca 40 minisemlor.
50 g smör
2½ dl mjölk
25 g sötbrödsjäst
2 krm salt
3/4 dl socker
1 tsk stött kardemumma
1 ägg
8-9 dl vetemjöl
Hantera som en vanlig deg... Jäsning 1 och 2, 30 min vardera. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg (jag brukar spä ut ägget med lite mjölk). Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 5-7 minuter.
Fyllning:
Blanda mandelmassa, inkråmet från bullar och en aningens grädde eller mjölk för att få den rätta konsistensen.
Vispad grädde såklart...å så pudra locket med florsocker.
God fettisdag på Er!! :)
-
Tjaa, här blir det inga minisemlor... 8)
-
Här var man duktig för nån vecka sen och gjorde en sats semle bullar och tre satser vanliga bullar. Semlor skulle det bli till barnen men när dom precis kom ur ugnen så kom svärmor och svärfar.. och vad hade svärmor med sig... jooo semlor.. så det var bara att slänga semlorna i frysen och där e dom än.
Men svärmor hon e go hon :-)
-
På fettisdagen bakades det semlor som är ganska små. Alla som smakade tyckte om semlorna av detta recept, så varsågoda....
Gå gärna in och titta på:
http://mimmismat.wordpress.com/2008/02/07/sma-sota-semlor-som-smakar-spannande/
-
Muuuumsiga! ;D
-
Hm... jag måste handla sötmandel idag... ;)
-
Trots att semledagen är förbi blir man ganska sugen ::) ;)
-
Finns inga bestämmelser för hur lång säsongen för semlor är... ;D