Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: mimmismat skrivet 03 feb-08 kl 12:24
-
Här har vi malt säd på vår kvarn till dagens brödbak. Varsågoda att kika in i vårt kök på adressen nedan. Välkomna till ett spännande ämne.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/02/03/farskt-stenmalet-mjol-till-brodbaket/
-
Blir det stor smakskillnad på brödet när har gjorts på nymalet mjöl?
-
Tycker att vårat rågbröd med pumernickelkaraktär får en fantastiskt fin smak och doft med. Men doftar gott gör ju alla bröd när det avbakas.
-
Det lär ju jäsa bättre??
-
Det beror till stor del på vilket falltal och proteinhalt säden har. Jag misstänker att mycket av den hela säd man kan köpa som konsument inte har de bästa bakegenskaperna. Antingen får man leta reda på säd med bra egenskaper eller också får man nöja sig med ett bröd av Pumpernickeltyp.