Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Sommartorparn skrivet 27 jan-08 kl 10:29

Titel: Nässelsoppa
Skrivet av: Sommartorparn skrivet 27 jan-08 kl 10:29
Har ett par påsar frysta nässlor kvar i frysen, delvis för att jag inte kommit på något riktigt bra sopprecept tidigare. Soppa bara på nässlor blir antingen blaskig (om man har i så lite nässlor som det står i receptet) eller för starksmakande och sträv (om man har i mer). Men igår kom jag på en riktigt bra lösning. Fräs lök i olja, lägg i småskurna soppgrönsaker (purjo, potatis, selleri, morötter, blomkål, vitlök). Koka i buljong ca 20 min, lägg i (de tidigare förberedda, dvs blancherade, ev. frysta) nässlorna och koka upp. Lägg i persilja och låt den koka upp. Mixa. Krydda med dragon och ev. ramslök (råkar ha lite torkad, men det är inte mycket smak i den). Dragonen har fantastisk smak. Red med mjöl och mjölk/grädde. Koka ett par minuter. Jag hade i skivad överbliven korv och lite pasta från dagen innan och lät detta värmas upp.

Den här soppan är riktigt mättande - och god. Dottern, som hatar strävheten i nässlor, hade inga klagomål.
Titel: Re:Nässelsoppa
Skrivet av: Frances skrivet 27 jan-08 kl 14:46
Men redd nässelsoppa? Det är väl inget fel i det? Som spenat?