Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: louise skrivet 26 jan-08 kl 23:40
-
Gjorde nyss leverplättar på lamm och tyckte de fick väldigt stark leversmak.
hur är smakskillnaden på olika djurs levrar?
-
STOR enligt mej... har hatat lever hela mitt liv tills jag började slakta själv.
Kanin lever är himmelskt, tuppalever åsså...lamm/fårlever i citron och honungs sås kan få vilken resturang som helst att börja fundera på menyn och då har jag inte äns nämt getlever...mmm.....
MEN min erfarenhet kort sådan ca 4 år är: foder spelar roll vet int riktigt hur och lever kan smaka olika det är inte så att B smakar så och A smakar så....enligt mej då....det kan variera tänker då speciellt på kanin, men med en liten vinasås då....lja då kan man efterlikna leversmaken från slakt till slakt (uschh nu flummar jag, sorry) Iaf jag gillar lever nu idag och kan känna brist utan denna delikatess...
nu ska lena sova zzzzzzz
-
Jag tycker själv att den godaste levern kommer från lamm....Tätt följd av kycklinlever och kaninlever som jag tycker är väldigt lika....Ungnötslever är ochså bra medans svinlever har en skarpare smak..Har alldrig provat från get men om den är i klass med lamm så är det nog bra...
Själv brukar jag gräddstuva lever, jag tycker det blir godast..