Alternativ.nu
Odling => Övrigt om odling => Ämnet startat av: johan.an. skrivet 08 feb-05 kl 13:17
-
hej
Jag har tänkt att grodda lite olika saker, t.ex. vete, havre, bondbönor och ärter. Äter man både själva fröet och grodden eller bara grodden
Johan
-
Hej!
Man äter rubbet! Ibland rekommenderas att man sköljer av själva skalhöljet, men det brukar jag äta upp ändå. Det finns nog jättemycket näring i skalet, det är väl för att det ser lite "skräpigt" ut, kan tänka...
Vad du bör vara väldigt noggrann med vid groddning är sköljningen! Hellre en gång för mycket än en för litet. Skölj, skölj, skölj!
/Sanna
-
Jag har en bra bok om groddning hemma som heter:
"Allt om groddar" av Per och Gita Sellmann.
Utgiven av: Tidskrift för Hälsa, Box 1, 181 21 Lidingö
Köpte den begagnad, tryckt -78, men den verkar var lika
aktuell idag som då.
Tar upp flaskmetoden och groddning av adukibönor, alfalfa,
bockhornskläver, kikärter, linser, mungbönor, soja, vete, ärter,
krasse, bovete, linfrön, hirs, sesam, råris, rädis och senapsfrön.
-
Plockar fram en gammal tråd, då det var det första jag fann vid sökning.
Jag har precis blivit groddare!
Det är så enkelt och så roligt att jag är helt frälst!
Trodde att jag skulle kunna byta till mig erfarenheter av jobbarkompisarna, men istället blev de lika nyfikna och ville veta mer av mig.. ::)
Ska skriva ett snyggt A4 åt dem som de intresserade kan kopiera och använda.
Fast nu till Er som kan det här!
Jag började såklart fundera på vilka fröer jag kan ta vara på utav min frukt och mina grönsaker.
Kan jag grodda paprikan och de andra pepparfrukterna?
Kan jag grodda melonkärnorna?
Pumpa?
Vad har ni prövat och vad blir succe?
Något jag absolut inte bör prova?