Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: hustigern skrivet 02 jan-08 kl 20:40

Titel: Bakpulver vs hjorthornssalt
Skrivet av: hustigern skrivet 02 jan-08 kl 20:40
Hej!
Någon som har koll på om man kan byta bakpulver mot hjorthornssalt rakt av, dvs samma mängd? Jag vet att man brukar ha hjorthornssalt till sprödare kakor som drömmar och så, men är det fler skillnader i resultatet än bara sprödheten? Drömmar är ju smuligare....

Har bakat pepparkakor med hälften bikarbonat och hälften hjorthornssalt och de blev bra, men det var första gången jag gjorde egen deg, så jag vet inte hur de skulle blivit med bara bikarbonat.

/Anneli - som har städat skafferiet och hittat tre (!) påsar hjorthornssalt
Titel: Re:Bakpulver vs hjorthornssalt
Skrivet av: Nettus skrivet 03 jan-08 kl 11:25
Byter man ut hjorthornssalt mot bakpulver ska man ta dubbel mängd bakpulver. Vet egentligen inte vad det är för skillnad egentligen... Men jag bakade en gång mandelkubbar med bakpulver istället, och det blev inte alls den smak det ska vara.