Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Moumolia skrivet 16 dec-07 kl 16:59

Titel: Eritreansk kycklinggryta
Skrivet av: Moumolia skrivet 16 dec-07 kl 16:59
1 kyckling
7 stora lökar
Berbere, en nordafrikansk krydda med sju olika kryddor
Vatten
1 burk krossad eller passerad tomat
2-3 vitlökar
1 grön chili
Salt
12 hårdkokta ägg

Gör så här: Dra av kycklingskinnet och låt det hänga kvar i översta ryggbiten. Stycka resten av kycklingen i tio delar. Inkråmet med strupen räknas som nummer tolv. Mixa löken och låt den puttra länge på svag värme, tills den blir lite brun. Häll sedan i berberekrydda och lite vatten och rör ordentligt. Tillsätt tomat och kyckling. Koka tills kycklingen är klar. Ha sist i hackad vitlök, salt och det finhackade skalet av en grön chilipeppar. Låt grytan koka i ytterligare 5-10 minuter. Lägg tolv hårdkokta ägg på grytan. Servera tillsammans med injera, en syrlig pannkaka.
Titel: Injera
Skrivet av: Moumolia skrivet 16 dec-07 kl 17:00
Injera

1 dl vetemjöl
3 dl majsmjöl
5-6 dl fyra sädesslag
5-6 dl kornmjöl av skalat korn.

Injera är en syrlig pannkaka som man äter till varje måltid. I stället för att använda bestick, river man av en bit injera och doppar den i maten.
Blanda mjölet i en ugnsform och ställ i ugnen en halvtimme på 100 grader. Rör om då och då. Sikta sedan mjölet med en sil. Blanda i vatten och 1/4 paket jäst till en fast deg. Jäs 1-3 dagar (ju längre, desto surare blir pannkakorna). Koka sedan vatten och häll det i degen tills den blir rinnig. Stek "pannkakor" i en tjockbottnad stekpanna (som helst inte används
Titel: Re:Eritreansk kycklinggryta
Skrivet av: Angelica skrivet 19 dec-07 kl 17:08
Det här ska jag verkligen prova!!! 8)