Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Nettus skrivet 16 dec-07 kl 15:23
-
Vad kan man ersätta maizenamjöl med? Potatismjöl? Eller vetemjöl?
-
Vad gäller det för recept? I krämrecept står ofta både maizena och potatismjöl som alternativ. Jag brukar t ex reda grytor mm med vetemjöl, men min man har lärt sig i hemkunskapen att använda maizena. Visserligen sägs det att maizena bara ska få ett uppkok, men jag har aldrig märkt att hans stuvningar blir manetsega med maizena (det skulle de säkert bli med potatismjöl) om de råkar koka för länge.
-
Det gäller en vaniljsås. Men det funkar nog med potatismjöl...
-
Rismjöl är bra som redning!
Men i vaniljsåsen funkar säkert potatismjöl också. Maizena är ju glutenfritt, liksom potatismjöl, och det är rismjöl också.