Alternativ.nu
Djur => Andra fjäderfän => Ankor och myskankor => Ämnet startat av: Soshila skrivet 12 dec-07 kl 17:54
-
Myskankor verkar vara mysiga djur och jag har läst att äggen ska smaka bra. Men hur mycket ägg lägger de? Är det kanske mest en bonus, eller har någon ankor för äggproduktion ???
-
Jag har inga myskankor utan löpankor å har läst att dom kan lägga upp till 300 ägg om året ;)
-
Det lät ju inte alls illa!
Hittade nu på Svenska Lanthönsklubben att en anka kan lägga upp till 100 ägg/år.
-
Såklart man kan ha ankor för äggens skull. Ankägg är så bra att baka på, sockerkakan blir guldgul, pannkakorna blir gula som solen omeletter likaså.Längtar tills de börjar lägga igen.
-
Jag skäms :-[ men alla Ankor jag haft under åren så har jag bara försökt att göra sockerkaka en gång....den blev seg :P av äggen så det blir en massa ällingar istället :)
-
vi både kokar och steker ankäggemn här, de är lite kraftigare i gulen så de får koka och steka lite längre....
-
Efter några år med ankor har jag dem nu för trevnaden och äggens skull. Dels för att de går att sälja dyrt eftersom "ingen har dem och många vill ha dem, ring mig om du får mycket ägg!", dels för att kunna äta äggen själv. Myskanksägg är ju som en persika när man knäcker dem, bara en stor gula! Förstår argumenten om bakning! Mina fina madamer kör tre eller fyra race om året och då lägger de ägg i ca en månad varje gång, har inte räknat så noga.
Dessutom har jag läst att ankägg kan passa äggallergiker, de ska tydligen ha en annan proteinsammansättning - detta bör dock kollas upp.
Om man inte har dem för trevnad eller ägg, varför har man dem då? Speciellt mycket kött är det ju inte på dem.
-
Nähä, och jag som trodde man hade ankor mer för köttets skull än för äggens :-[ bortsett från trevnaden då ;)
-
Kanske olika för olika raser? Myskankor har då ena klena filéer...