Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Rådjursöga skrivet 12 dec-07 kl 17:41
-
Någon som vet var man får tag på en KRAV julskinka som INTE är färdigkokt? Har de senaste åren köpt Änglamarks men det verkar helt omöjligt att få tag på.. Det är Stockholm med omnejd som funkar för mig.
-
Söker sammaledes. Men Murmansk i norr och Trelleborg i söder sträcker jag mig max till.
Färdigkokta skinkor finns det här men en som inte är kokt verkar helt omöjligt att få tag på.
-
Får inte ens tag på en okokt julskinka överhuvudtaget här långtbortistan, så nu har jag köpt mig en köttbit och rimmar den själv. (Kokt julskinka finns det på IKEA, men då ingår ju förstås inget doppespad, för att inte tala om att jag inte litar på kvaliteten.) Ibland kör vi med fläsklägg, det finns det färdigrimmat ganska ofta. Eller köper några hundra gram skivad skinka och gör doppespad på rullsylta eller korv. Eller avstår från skinkan och äter flera köttbullar.
-
Jag är en nu en lycklig ägare till en svensk, ekologisk, okokt, julskinka av märket Änglamark. Den bara ligger där i kylskåpet och väntar... :)
Å så har jag lärt mig lite nytt. Krav julskinkor är svåra att hitta, om inte omöjligt, i "vanliga" mataffärer. Anledningen är att Krav inte tillåter att nitrit tillsätts i tillverkningen. Utan nitrit får skinkan en gråaktig färg och blir då svårsåld har det visat sig. Vill man ha Krav får man nog vända sig direkt till sådana gårdsslakterier.
För den som önskar sig ekologiskt så kan man be sin Coop-affär beställa hem Änglamarks ekologiska julskinka. Det kanske inte är försent?!
-
Annars kan man prata med försäljare av viltkött och höra om de säljer skinka från vildsvin.Det borde väl kvala in som ekologiskt?
Mvh//
-
Utan nitrit får skinkan en gråaktig färg och blir då svårsåld har det visat sig.
För den som önskar sig ekologiskt så kan man be sin Coop-affär beställa hem Änglamarks ekologiska julskinka.
Såg att dom hade just Änglamarks Ekologiska Julskinka i min Coop affär.
Och inte var det färgen som avskräckte folk (ja jag tjuvlyssnade) ;D
det var PRISET !
/Rosa
-
Ja, för min del hade det inte spelat någon roll om skinkan varit grå.. Men tydligen är det så att folk i största allmänhet bryr sig om detta ::)
Inte var den väl speciellt billig... 99 kr/kg. Men att köpa ekologisk, svenskt skinka som dessutom är okokt känns viktigt för mig. Dessutom brukar den vara väldigt god, men det kanske beror på vem som tillagar den? Ja, så måste det väl vara!? ;)
-
Annars kan man prata med försäljare av viltkött och höra om de säljer skinka från vildsvin.Det borde väl kvala in som ekologiskt?
Mvh//
Kan verkligen rekommendera att göra julskinka av vildsvin. Gjorde det ett år och den blev jättegod, ungefär som en blandning av fläsk och älg.
Vildvittra
-
Apropå julskinka läste jag just nu i ica-kuriren att de flesta julskinkorna är utsprutat saltblandat köttmojs i nätkorvar. Vad äckligt!
-
Apropå julskinka läste jag just nu i ica-kuriren att de flesta julskinkorna är utsprutat saltblandat köttmojs i nätkorvar. Vad äckligt!
Äckligt och äckligt...? Jag tycker det låter som kassler ;D
(Har inte läst artikeln).
-
Det stod på löpsedlarna idag; Se upp för falska skinkor!!!
Jag trodde det handlade om plastikopererade fruntimmer :-X
-
Annars kan man prata med försäljare av viltkött och höra om de säljer skinka från vildsvin.Det borde väl kvala in som ekologiskt?
Mvh//
Testade det förra året (2006) och det var en succé - numera givet inslag i mitt julbord! Lite dyrare (om man inte jagar själv...), men fantastiskt gott och givet fritt från kemi ;)
/Johan