Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: kampasten skrivet 27 nov-07 kl 17:45
-
Hej
Jag tycker väldigt mycket om digestive kex men har inte hittat någon som tillverkar dem utan palmolivolja. Därför tänkte jag baka dem själv, men lyckas inte hitta något recept. Så om någon har ett bra recept skulle jag vara tacksam.
MVH
Henrik
-
Ur engelsk kokbok:
2 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn, krossade i mixer
2 msk rörsocker
1/2 tsk bikarbonat
75 gr. smör
1 svätt fäesk citronsaft
ca. 1 msk mjölk
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 gr. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och krama lite citrinsaft över dem. Tillsätt smöret och arbeta till smulig blandning. Tillsätt mjölken och rör med gaffel till en deg. Lägg degen på mjölat bakbord och kavla ut till 3 mm tjockt. Ta ut rundlar med kakmått och nagga med gaffel. Flytta över på smorda plåtar och grädda dem ljusbruna ca. 150 min. Låt svalna på galler.
Har ännu ej prövat dem, hör av dej om du hinner före mej !
-
Flytta över på smorda plåtar och grädda dem ljusbruna ca. 150 min. Låt svalna på galler.
Å vad bra med recept på digestives. Men är det inte något fel på gräddningstiden?
-
Såklart en nolla som var trött ....... :-[
-
Har precis mumsat i mig de första nygräddade digestivekexen. Jag gjorde lite förändringar: hade inget bikarbonat så det blev dubbla mängden bakpulver istället och creme fraiche istället för mjölk. Resultet blev otroligt gott.
Tack för receptet.