Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Vidar skrivet 18 nov-07 kl 14:05

Titel: Lamm och fårkorv
Skrivet av: Vidar skrivet 18 nov-07 kl 14:05
Vi köpte ett får och ett lamm av Mats & Pernilla och gjorde korv på en del av köttet. Hela fåret går nog till korv och de bitar av lammet som inte blev fina stekar. Djuren är ekologiska på gränsen till bortskämda och smakar fantastiskt fint! Ser fram emot när grisen Tage kommer om några veckor!

Recepten
Lammkorv 1
1,5-2kg lammkött
400g ister
250g fläsk
125g soltorkade tomater
2-3 vitlökar
salt
svartpeppar
vitpeppar
svettad lök

Lammkorv 2
köttblandning som lammkorv 1
svettad lök
salt
svartpeppar
vitpeppar
enbär ca 20-25 st
salvia
timjan
rosmarin

Fårkorv
ca ½kg fårkött (med fettet kvar)
10 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
caynnepeppar
paprikapulver (för färgen)
2 msk maizena för konsistensen
2 msk honung


(http://karlberglind.no-ip.org/foton/_07/400/071117%20Lammkorv/Bild%20079.jpg)
Mer bilder här (http://karlberglind.no-ip.org/?del=10&StrAlbum_Uid={29D248BA-E650-42B1-8EFD-C6BA61CC96FB})


Det går åt mycket öl och knäckebröd under provsmakningen av smeten...
Titel: Re:Lamm och fårkorv
Skrivet av: leifhh skrivet 19 nov-07 kl 12:46
Oj, det såg ut som goda recept!

Men hörrö, spara ytterfiléerna och gör något extra av dem, varför inte gravad lammfilé?