Alternativ.nu
Djur => Biodling => Ämnet startat av: ptakaplay skrivet 11 nov-07 kl 09:22
-
jag slungade 8 kg klöverhonung i augusti den stelnar inte den är lite tjockare en nyslungad men den rinner fortfarande . kanderar inte rödklöverhonung?
-
Det finns flytande honung att köpa, oftast skogshonung. Så all honung stelnar väl inte.
-
Det kan ta flera månader för honung att kristallisera. Under tiden måste man röra den kontinuerligt om man vill att den skall få rätt konsistens.
Genom att ympa kan man få ner omrörningstiden till en vecka.
-
Det kan ta flera månader för honung att kristallisera. Under tiden måste man röra den kontinuerligt om man vill att den skall få rätt konsistens.
Genom att ympa kan man få ner omrörningstiden till en vecka.
Ympa...tar man lite av förra årets honung och blandar i då tro?
-
Ympa...tar man lite av förra årets honung och blandar i då tro?
Du tar 3 % av den honung du skall ympa, blandar ut den med en tiondel fjolårshonung med bra konsistens, rör om, sätter in i kylen ett par dagar, blandar ut till dubbla mängden med ny honung och tillsätter sedan smeten i det större karet under omröring.
-
Suresh gav en mycket bra snabbförklaring. Vill man ha mera teori och praktik kan man titta på
http://biodlingsforetagarna.nu/arkiv.htm och gå ner till Kristallisering. Tanken är att man ska få en
stor mängd små kristallisationskärnor, då får man en finkornig och bredbar honung.