Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: memma skrivet 02 nov-07 kl 22:17
-
Hur gör man vaniljkräm utan marsansåspulver ::) eller utan en massa äggulor o grejs?
-
Du kan testa med smält tofulineglass, kylskåpskall. Borde ju funka att ha i lite vaniljsocker?
Har inte testat själv men det kanske kan vara värt ett försök!
Lycka till!
/sofie
-
Har för mig att det finns vegansk vaniljsås att köpa. ???
-
Ja, jag tror det är Alpro som har vaniljkräm/sås (och dito choklad). Nackdelen är att den smälter direkt om man har den till en varm paj och sånt.
-
Även Oatley har vegansk vaniljsås, den är baserad på havre liksom deras andra produkter och den är god! Man kan antingen äta den som den är eller också vispa den så den blir fluffig.
-
Annars kan man göra vaniljkrämen själv :)
Ta någon veganmjölk typ havremjölk eller rismjölk. Värm och rör ner socker vaniljsocker och majzenamjöl (som är utrört i lite kall "mjölk")
Hepp. det blir tjockt och vaniljkräm. Så gör jag min vaniljkräm fast med mjölk. God både varm och kall