Alternativ.nu
Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: Kenta skrivet 30 okt-07 kl 14:12
-
Finns det någon som vet om man kan mildra ullsmaken på lamm, jag har hört att man kan lägga köttet i mjölk som man gör med vilt, jag har också hört att man kan blanda ättika + vatten + salt som en marinad och låta köttet ligga något dygn ??? har ni några tips.
-
Jag har inget tips.Men måste bara få berätta att vårat lammkött smakar inte det minsta ull. Inte heller lammköttet jag blivit bjuden på på Gotland :D Men köper jag lammkött i mataffären så smakar det verkligen superäckligt.. :o
-
Jag har inget tips.Men måste bara få berätta att vårat lammkött smakar inte det minsta ull. Inte heller lammköttet jag blivit bjuden på på Gotland :D Men köper jag lammkött i mataffären så smakar det verkligen superäckligt.. :o
Hejsan ;D det är nog jag som är superkänslig min fru tycker inte att det smakar ull. Men jag tycker att slaksidorna, bog, och revben smakar, så om nån har nåt tips provar jag gärna. fårfarmaren
-
Var noga med att hålla ullen borta ifrån slaktkroppen när ni flår bara så blir det ingen smak.
-
1/ håll så god hygien som bara är möjligt vid slakt
2/ håll koll på hur länge köttet hänger och i vilken temperatur, kassera det som är skämt.
3/ skär bort fett före tillagning, det är oftast i fettet som "ull"smaken sätter sig. speciellt om det legat ett tag i frysen.
-
Håller med leifh, det är ofta fettet som smakar "kofta" så det brukar jag skära bort om köttet steks. Det behövs dock inte om man grillar köttet för då "rinner" fettet bort från köttet.